VW gyár Oroszországban

2001.10.03. 13:04

 
   
   

Európa legnagyobb autógyártója új üzem létesítését tervezi. A tervek szerint az Oroszországban felállítandó gyártósorokról Volkswagen Passat, Bora, és Skoda Fabia típusok kerülnének le. A tervekről German Gref, Oroszország gazdasági fejlesztésekért felelős minisztere számolt be Putyin elnök németországi látogatását követően. Gref közlése szerint a beruházás 2002 tavaszán indul. A gyárat vagy Szentpétervár, vagy Moszkva közelében építenék fel, bár a pontos hely egyelőre nem ismert. A miniszter által vázolt menetrend szerint a gyártás az első néhány évben fokozatosan emelkedne 50.000 darabos évi kapacitásig, hosszabb távon pedig - ha az autók iránt megfelelő kereslet mutatkozik - akár 300.000 VW és Skoda is készülhet Oroszországban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.