Chrysler PT Cruiser: variációk egy témára

2001.10.04. 14:05

 
   
   

Ahogy lassan megszokottá válik a Chrysler múltidéző modellje, úgy csökken a kereslet is iránta. Ez most még jól jön a Chryslernek, mivel így lassan ki tudják elégíteni az igényeket a meglevő gyártókapacitással, de már most gondolni kell a közeljövőre, amikor száp lassan elapad az érdeklődés. Ezért az autógyártónál belefogtak az típus különféle variációinak megtervezésébe. Az első változatokat prototípusként már be is mutatták, mások azonban még csak a formatervezők vázlatai közt szerepelnek.

 
   
   

Az egyik legismertebb variáció a kétajtós nyitott Convertible, amelyet a New York Auto Show vendégei tanulmányautóként már láthattak az év elején, illetve az áruszállító változat, amelyet legkésőbb 2003-ra ígérnek, ám a hírek szerint három másik verzió megjelenése is elképzelhető - ezekről természetesen csak "hamis" fotók állnak a rendelkezésünkre. Az egyik a Coupé változat, amely a Convertible szerkezeti elemeire építve könnyen előállítható volna, és igen jól illeszkedne a PT Cruiser és a Prowler közt tátongó résbe.

 
   
   

A másik két elképzelés is zajos sikerre számíthatna, ismerve az amerikaiak jelenlegi vásárlási szokásait: a kisteherautó-forma jelenleg is az egyik legnagyobb kedvenc, és a PT Cruiser múltidéző vonalaival kombinálva az amerikaiak elsőszámú kedvence lehetne, míg a hosszabb tengelytávú "családi" változat jó alternatívát nyújthatna a buszlimuzinokkal szemben. Hogy a pletykákból, és a híresztelésekből mi válik valóra, azt persze nem tudni, de hogy van még néhány meglepetés a tervezők tarsolyaiban, az biztosra vehető: a PT Cruiser sikereiből még sokáig szeretne profitálni a Chrysler.