Új miniautót mutat be a Mitsubishi

2001.10.15. 10:13

 
   
   

eK Wagon névre keresztelték az új kisautót, amellyel a japán kisautó-piac visszahódítását tervezik. A 3,4 méter hosszú egyterű leginkább a Suzuki Wagon R-re emlékeztet, magas tetővonalával, és négyajtós kialakításával négy személy számára kínál utazási lehetőséget. A hajtást 660 köbcentis, háromhengeres, 50 lóerős motorra bízták, amely az alig 800 kg-os tömeget figyelembe véve átlagos városi menetteljesítményeket eredményez. Az autó különlegessége, hogy mindössze egy év telt el a tervezés megkezdése és a forgalmazás beindítása között, köszönhetően a háromdimenziós számítógépes modellezés széleskörű használatának. Az autóból havonta 10.000 darabot szeretne értékesíteni a Mitsubishi, ami igen ambiciózus terv. Eddig ugyanis a gyártó összes szuperminijéből összesen 20.000 kelt el egy hónapban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.