Suzuki tanulmányautók Tokióban

2001.10.26. 14:36

 
   
   

A korábban már ismertetett Covie és Cruze modellek mellett két saját fejlesztésű kisautó-tanulmányt is bemutat a japán gyártó. Az MRwagon jól illeszkedik az aktuális japán divathoz: egy újabb aprócska egyterű még nagyobb raktérrel és még tágasabb kabinnal. A kiskocsi a hírek szerint nagyon közel áll a sorozatgyártáshoz. Tokióban voltaképp a vásárlók tesztelése folyik: ha pozitív lesz a fogadtatás, a szériaváltozat sem várat magára sokáig, így az is elképzelhető, hogy a Wagon R széria utódját tisztelhetjük ebben a tanulmányautóban.

 
   
   

A másik kisautó a Lapin névre hallgat, ami franciául nyuszit jelent. Az apró jármű neve is jelzi, hogy az MRwagonnal szemben itt valami szokatlanról van szó. A zöld-fehér kisautó alapformája a japán autógyártás első virágkorát, az 1970-es évek elejét idézi, részletei - például a virágforma mintájú dísztárcsák - pedig játékosságot sugallnak.

 
   
   

Az autó belsejében is a rikító neonzöld és a törtfehér színek uralkodnak, és a műszerfal formaterve is a régmúltat idézi, bár itt már akad egy-két jellegzetesen mai megoldás is. Az átlátszó műanyagból készült kormánykerék és a digitális kijelző azonban mégis jól illik a kisautó magamutogató karakteréhez. A Lapin a jelenlegi tervek szerint nem kerül sorozatgyártásba, bár a japán gyártók rugalmasságát ismerve nagy érdeklődés esetén ez az álláspont akár még változhat is.