Range Rover hat keréken

2001.10.29. 12:24

 
   
   

Extravagáns igényeket elégítenek ki a Jankel terepjárói. A világ leggazdagabbjainak dolgozó brit manufaktúra a Range Rover számos kibővített változatát kínálja. A legérdekesebb a hatkerekű és hatkerék-hajtású típuscsalád, amely amellett, hogy megtartotta az eredeti típus terepjáró képességét, hatalmas, luxuskivitelű belső teret kínál. A zárt változattal szinte bárhová el lehet jutni, miközben az utasok egy pillanatra sem kényszerülnek feladni megszokott limuzinjuk kényelmét.

 
   
   

A hatkerekűből létezik páncélozott kivitelű is, a legérdekesebb változat viszont kétségtelenűl a vadászautó. Ez teljesen nyitott, és a megszokott utas-ülések mellett egy magasra emelt fotel is található benne, amelyből kényelmesen, a többi utas veszélyeztetése nélkül ritkítható a vadállomány.

 
   
   

A Jankel harmadik Range Rover átalakítása csak négy keréken gurul, ám három üléssorral és hat ajtóval rendelkezik, így elsősorban rázósabb földutakon való közlekedésre, illetve a hagyományos limók helyettesítésére alkalmas. Mindhárom átalakított típusban a gyári 4,6 literes V8-as motor teljesít szolgálatot. Az átalakítás a karosszériára, és az erőátvitelre korlátozódik.