Új Mitsubishi Pajero a láthatáron

2001.11.12. 11:56

 
   
   

2004-ben megújul a Pajero Sport, amely az eddigi gyakorlattal ellentétben önhordó karosszériával készül majd. A képeken látható modell a hírek szerint azonos padlólemezre épül a Mitsubishi Galanttal, illetve a Chrysler Stratus és Sebring utódmodelljével. Sajnos ezzel az autó terepjárós erényei közül is sokat veszíthet: az önhordó karosszéria sokkal kevésbé masszív, mint az alvázas megoldás, így a Pajero Sport következő generációja sokkal inkább sorolható a hobbiterepjárók, mint a komoly sárdagasztók közé.

 
   
   

A gyártás is ugyanott, az Egyesült Államokban, a japán cég illinoisi üzemében folyik majd. Így - mivel a "nagy" Pajero szintén önhordó karosszériás lett a legutóbbi modellfrissítéskor - az utolsó "komoly" Mitsubishi terepjáró az L200 kisteherautó maradhat, ennél a modellnél ugyanis nem alkalmazható az önhordó felépítés.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.