Tavasszal érkezik az Audi S4

2001.11.13. 10:37

 
   
   

A hírek szerint Genfben mutatják be az A4-es sportváltozatát. A BMW M3 és a Mercedes C32 AMG közvetlen ellenfelének készülő autót az eddig kiszivárgott információk szerint a jól ismert 4,2 literes V8-as Audi motor Cosworth által átdolgozott, 340 lóerős változatával szerelik fel. Ez az egység igazán sportos menetteljesítményeket biztosít az A4-esnek, az előzetes számítások szerint az autó 5,2 másodperc körül gyorsul majd álló helyzetből 100 km/h sebességre.

 
   
   

A nagyteljesítményű motorhoz Getrag hatsebességes váltó, és az elmaradhatatlan Quattro négykerék-hajtás társul majd. Ahogyan az a képeken látható, az S4-et külsőre csak néhány apróság különbözteti meg a kisebb modellektől. Ezek közé tartoznak a nagy könnyűfém keréktárcsák, a leültetett futómű, egy apró hátsó spoiler és a némiképp átszabott első lökhárító.

 
   
   

Az autó belseje is az autó karakteréhez igazodik majd, a beszállókat sportülések, egy kissé átdolgozott műszerfal és sportosabb hangulatú kárpitok fogadják majd. Ha hinni lehet a pletykáknak, az S4-es nem az utolsó A4 variáns, később érkezik a még erősebb RS4, az A4 Allroad és végül 2003 elején a rég várt kupé változat.