Olajcsere 48.000 kilométerenként

2001.11.19. 11:05

 
   
   

A Castrol új fejlesztésű motorolaja az olajcsere-periódus jelentős növekedését ígéri. Az SLX LongLife II nevű szintetikus olajat, amely benzin- és dízelüzemű autókban egyaránt alkalmazható, az Audival közösen fejlesztették ki annak érdekében, hogy az előre tervezett szervizintervallumok helyett a motor állapotától lehessen függővé tenni a szervizelési időközöket. Az új Audi modelleken egy fedélzeti rendszer figyeli a jellemző üzemeltetési körülményeket, és a motor mindenkori állapotát, és ennek függvényében jelzi, ha a motor megérett a karbantartásra. Hasonló módszerek bevezetésével eddig többek közt a motorolaj teherbírásának korlátai miatt sem próbálkoztak. Az új olaj alkalmazásával a hírek szerint jelentősen megnövelhető az olajcsere-periódus, a benzines modelleknél 30.000, a V6-os dízelmotoroknál 35.000, a kisebb dízelmotorok esetében pedig elvileg akár 48.000 kilométert is meg lehet tenni olajcsere nélkül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.