Készül a VW Polo GTI változata

2001.11.20. 11:37

 
   
   

Az új Polo bemutatóján nem találkozhattunk igazán sportos változattal, de a VW mérnökei hamarosan pótolják a hiányt. A képen látható sportos Polót a típus nemzetközi bemutatóján állították ki, bár hivatalos információkat egyelőre nem közöltek róla. A sokküllős, 16 hüvelykes keréktárcsák, a mélyebbre húzott lökhárítók és küszöbök, és az alacsonyabbra ültetett futómű azonban arról árulkodik, hogy már úton van várva várt GTI változat. A jelenlegi VW motorpalettáról két egység jöhet szóba, mint a jövőbeli csúcsváltozat motorja: egy kétliteres 150 lóerős 16 szelepes, vagy a Győrben gyártott ötszelepes 1,8 literes turbómotor valamelyik gyengébb, 150 vagy 180 lóerős változata. Ez utóbbinak nyilván jobban örülnének a tuningbarát vásárlók, hiszen köztudott, hogy ez a motor minimális átalakítással akár 225 lóerőig is izmosítható, így a kis Polo hamar a leggyorsabb kisautók egyikévé tehető.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.