Az ámokfutók királya

2001.11.23. 17:31

 
   
   

Joggal pályázhat a fenti címre Stuart MacNamara, akit az angliai Swansea-ban fogtak el a rendőrök. Az egykarú MacNamara ittas volt, amikor a rendőrök megállították, mert piros lámpán történő áthaladás közben telefonált. A férfi, akinek jobb karja könyöktől lefelé hiányzik ráadásul olyan autót vezetett, mely nem volt mozgássérültek számára felkészítve.
A véralkohol teszt megállapította, hogy a férfi vérében a megengedett határérték kétszerese volt az alkoholszint. Jogosítványát 18 hónapra bevonták miután beismerte vétkét, és 450 font pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.
A rendőrök megtudták, hogy MacNamara az esetet megelőző napon hajnalig ivott, és csak 14 órával később ült Daihatsu Four Track-jének volánja mögé, amikor úgy gondolta, hogy szervezete már kitisztult.
Dick Lewis-t, a south wales-i rendőri erők főfelügyelőjét azonban a körülményeknél is jobban megdöbbentette a férfi esettel kapcsolatban tanúsított nemtörődömsége:
"MacNamara meggondolatlanságához nem is bírok hozzászólni. A férfi által elkövetett vétségek még egyesével is elég súlyosak, így együtt azonban különösen elkeserítő az eset."