Megújuló Smart

2001.11.26. 14:00

 
   
   

A rajzon látható jármű az új, négyajtós Smart egyik első vázlata. Az érdekes skicc a Harmudt Sinkwitz vezette, zömmel fiatalokból álló tervezőgárda munkája. Jól látható, hogy a Smart az első komolyabb arculatváltására készül. A jármű hatalmas kerekeivel és merész formai megoldásaival inkább egy buggy és egy terepjáró keverékének tűnik, mint városi kisautónak. És ez még csak a kezdet: a tervek között állítólag egy együléses élményautó is szerepel, amely egy versenyautó és egy könnyű terepjáró erényeit egyesítené. A négyüléses modell megvalósulása már biztosnak tekinthető, hiszen a Mitsubishinél már dolgoznak a műszaki alapokon, és a gyártás helyét is kijelölték. A bemutató 2003-ra várható, előtte azonban még egy új típus, a két éve tanulmányautóként bemutatott Smart Roadster leleplezése következik jövő tavasszal a Genfi Autószalonon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.