Makacskodó immobilizerek

2001.11.26. 15:47

 
   
   

Nagyteljesítményű rádióadók közelében nem old az indításgátló. Egyre gyakoribb eset, hogy bizonyos esetekben egy vadonatúj autó minden látható ok nélkül megmakacsolja magát, elsősorban repülőterek közelében. Aztán mire megérkezünk a szerelőhöz, az autónak kutya baja. Mint kiderült, a misztikus hiba a rádiófrekvenciát használó immobilizerrel felszerelt autókat érinti, ha nagyteljesítményű, és az indításgátló által használthoz közeli frekvenciát kibocsátó rádióadók - repülőtereken akad ilyen, de másutt is előfordul - közelébe kerülnek. Az ok egyszerű: a rádióadó egyszerűen elnyomja az indításgátló kioldását végző - általában a kulcsba, vagy a kulcstartóba épített - kis adó gyenge jeleit, így az autó nem reagál a gyújtáskulcs elfordítására. Tehát mielőtt a tanácstalan szervizesekkel kicseréltetnénk az autóban az immobilizert, nézzünk körbe: hátha csak a szomszéd adótorony tréfált meg bennünket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.