Bemutatták a Ford Focus ST170 versenyváltozatát

2001.11.28. 16:30

 
   
   

Essenben lesz látható a jelenleg kapható legerősebb Focus versenyzésre alkalmas változata. Az autóba szerelt kétliteres 16 szelepes Duratec ST motor az átalakítások nyomán az eredeti 170 helyett kb. 190 lóerős lett. A teljesítmény hatsebességes váltón keresztül jut az első kerekekre. A futómű is jelentős változtatásokon esett át: merevebb stabilizátorokat és sportosabbra hangolt rugóstagokat kapott. A gyári kerekek helyére 17 hüvelykes könnyűfém felnikre szerelt alacsony profilú gumiabroncsok kerültek. A féktárcsákat is nagyobb méretű, hűtött példányokra cserélték. Az autót elsősorban márkakupákban és kétliteres kétkerék-hajtású autók számára kiírt túraautó-bajnokságokban való részvételre tartja alkalmasnak a gyártó. Ezen felül a Ford Essenben is bemutatja a Focus WRC-t, a Mondeo ST220 jelű csúcsmodelljének prototípusát, a Focus Német Túraautó Bajnokságban résztvevő versenyváltozatát és az új Fiestát is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.