Taxiként is felbukkan a Smart

2001.12.11. 11:57

 
   
   

Új felhasználási területet találtak a DaimlerChrysler miniautójának. A MonoCar nevű brit vállalkozás abból a tényből indult ki, hogy a taxifuvarok 70 %-ában egyetlen személyt kell szállítani. Ezekben az esetekben pedig felesleges pazarlás lenne teljes értékű autókat kiküldeni a megrendelőknek. Ezért a cég tíz Smart kisautót állít rendszerbe kifejezetten a magányos utasok számára. Emellett a cég abban is bízik, hogy az apró taxik eléggé feltűnőek lesznek London belvárosában nagy fekete társaik közt, ezért az átlagos taxiknál jobb reklámhordozónak bizonyulnak majd. A MonoCar persze nem az első cég, amely taxiként Smartokat alkalmaz, de ez az első alkalom, hogy egy vállalkozás kizárólag kétüléses taxik üzemeltetéséből próbál megélni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.