Négy részre osztják a Fiatot

2001.12.12. 13:50

 
   
   

A Fiat Auto új vezetője, Giancarlo Boschetti jelentős átszervezéseket tervez. A legfontosabb változás, hogy az autógyártó négy különálló részlegre bomlik, amelyek önálló gazdasági alegységekként működnek majd. Így különválik a Fiat/Lancia, amely az említett márkák európai működéséért, a Fiat haszonjármű-üzletágáért, és a lengyel gyártásért felel majd és önálló egységet képez majd az Alfa Romeo, mint a cégcsoport legsikeresebb, nemzetközi márkája. Emellett külön irányítás alá kerülnek a cég Európán kívüli érdekeltségei, így az argentin, indiai és brazil gyárak, valamint a kínai, dél-afrikai, és török vegyesvállalatok, a negyedik egységet padig a Fiat szervizhálózata, a Targa.sys alkotja majd. Az egyes alegységek tevékenységének összehangolását és ellenőrzését továbbra is a Fiat Auto végzi majd. Az átszervezésektől azt várják, hogy anyagi szempontból átláthatóbbá válik a Fiat, így egyszerűbb lesz megtalálni, és kiküszöbölni a veszteségek okait. Érdekes, hogy az Alfa Romeo különálló egységet képez, ez a tény olyan spekulációkat indított el, miszerint a Fiat vezetése a márka eladását fontolgatja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.