GM koncepciók Detroitra

2001.12.21. 13:00

 
   
   

Bemutatkozik a Chevrolet Bel Air modern utánérzése és egy roadster a Pontiactól. Ezen felül látható lesz a Cadillac Cien, és a Saab 9-3X is. A fontosabb újdonságokról sajnos még nem közöltek képeket, de számos részlet már napvilágot látott. A kétajtós Bel Air tanulmánnyal az 50-es évek legendás kupéjának állítanak emléket. Az autó motorházteteje alatt természetesen modern technikát találunk, bár az kissé meglepő, hogy a hajdani soros hathengeres, és V8-as motorok helyére egy öthengeres soros turbómotor kerül. A Vortec család újabb tagja 3500 köbcentis, és a jövőben valószínűleg a GM kisebb terepjáró modelljeiben kap helyet. Az autó egyébként számos részletében a nagyhírű elődöt idézi majd, így elöl egyetlen hosszú üléspad található, az automataváltó választókarja pedig a kormányoszlopra kerül. A másik újdonság a Pontiac Roaster, egy könnyű, kétüléses jármű 2,2 literes 220 lóerős négyhengeres motorral és hatsebességes kézi váltóval, amely a készítők szerint az európai autóépítési hagyományokból merít.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.