Bemutatkozott a Honda Mobilio

2001.12.28. 12:26

 
   
   

Szinte változatlan formában mutatták be Japánban az SUU tanulmány szériaváltozatát. A Honda Jazz/Fit padlólemezére épített hétszemélyes mini-egyterű egyelőre egyféle, 1,5 literes 90 lóerős i-DSI motorral és automataváltóval készül első- illetve négykerék-hajtású változatban. Nagy homlokfelülete, benzinmotorja és szögletes formája ellenére az autó viszonylag takarékos üzemű, mindössze 5,5 liter üzemanyagot fogyaszt 100 km-en. A gyáriak szerint a dobozforma karosszéria, a magas tetővonal és a nagyméretű hátsó tolóajtó számos előnyt nyújt az utasoknak, többek közt anélkül lehet beszállni, hogy előtte össze kellene hajtani az esernyőt. A Honda Japánban havi 5.000 autót szeretne értékesíteni. A típus exportjáról egyelőre nem érkeztek hírek, de nagyon valószínű, hogy egy éven belül Európában is bemutatkozik az alig négy méter hosszú fura kis egyterű.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.