Chrysler Pacifica: a koncepció életre kel

2002.01.07. 16:50

 
   
   

Pacifica néven mutatta be a Chrysler új szabadidő-túra-sportautóját, mely méltó folytatása lehet annak a sornak, amit a Minivan nyitott és a PT Cruiser képviselt az utóbbi időben. Alacsony hasmagasság, első osztályú ülések három sorban és tökéletesen személyautós viselkedés jellemzi a koncepciót, mely 2003 elején kerülhet gyártásba, a sorozatérett változatot még az idén bemutatják.
Az első, vagy opcionálisan négykerékhajtású autóban 3,5 literes, V6-os motor dolgozik, mely egy négysebességes AutoStick váltóhoz kapcsolódik. A Pacifica felszereltsége bőséges, a részecskeszűrős intelligens klíma, az állítható pedálsor, a hangvezérelt kommunikációs és navigációs rendszer, a függönylégzsákok mindhárom üléssornál, a DVD és a csúcsminőségű hifiberendezés csak egy része a felvonultatott biztonsági és kényelmi extráknak.
Miként a márkáért felelős elnöhelyettes, Tom Marinelli elmondta: "A Pacifica nem a célról, hanem magáról az útról szól." Többek között koncepcióinak is köszönhetően a Chrysler az eladási listákon az elmúlt négy év alatt a 17.-ről a 7. helyre küzdötte fel magát, ami az amerikai autógyárak történetében páratlan fejlődés.