Cadillac terepjáró Európának

2002.01.17. 11:15

 
   
   

2003 közepén mutatkozik be az SRX nevű szabadidő-autó. A tavaly bemutatott Vizon tanulmányon alapuló típus a CTS limuzin és az XLR roadster után a harmadik Cadillac, amelynek tervezésekor az amerikai, japán és európai piac igényeit egyaránt figyelembe veszik. Az Automotive News Világkongresszusán a cég képviseletében nyilatkozó Mark LaNeve szerint a személyautók számára kifejlesztett Sigma platformra épülő SRX nem a megszokott recepteket követi majd. "Az SRX-el kivételesen nagy teljesítményű járművet kínálunk majd egy olyan piacon, ahol eddig a praktikus kialakítás játszotta a főszerepet." - mondta LaNeve. Ez azt jelenti, hogy az autó nem a hagyományos értelemben vett hobbiterepjáró lesz sportos vonásokkal, hanem egy, az átlagosnál jóval magasabb építésű kombi nagy teljesítményű V8-as motorral, akárcsak a Mercedes GST tanulmánya.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.