Bridgestone-Continental együttműködés

2002.01.22. 13:18

 
   
   

A két nagy gumiabroncs-gyártó a defektmentes gumiabroncsok közös továbbfejlesztését tervezi. A megállapodás célja a Bridgestone szerint a defektbiztos abroncsok új világszabványának kidolgozása személyautók és könnyű haszonjárművek számára. Ennek érdekében a két gyártó átadja egymásnak a témát érintő szabadalmait és technológiáit. A defektmentes abroncsok merevebb oldalfaluk révén lehetővé teszik, hogy az autó a keréknyomás drasztikus csökkenése után is irányítható maradjon, így jelentősen csökkenthető a gumidefekt okozta végzetes balesetek veszélye. A technológia zászlóvivője jelenleg a Michelin, amely lassan szériaéretté teszi PAX nevű defektmentes abroncsait. A német-japán páros az együttműködéssel valószínűleg a francia konkurens előnyét igyekszik behozni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.