Brabus tuningcsomag a Mercedes Vaneohoz

2002.02.12. 12:28

 
   
   

A Mercedesekre szakosodott tuningcég a kis egyterűt is alaposan átdolgozta. A leglátványosabb természetesen az optikai csomag: Brabus Monoblock IV jelű 17 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák és 215/40 R17-es gumik kerülnek az autóra, emellett oldalt és elöl krómozott díszcsíkok, valamint új ködlámpák teszik még látványosabbá az autót. A lökhárítókhoz nem nyúltak a cég szakemberei, mivel a 30 mm-es ültetés a gyári elemekkel is eléggé agresszív hatást kelt. A futómű átalakítására több lehetőséget is kínálnak a Brabusnál, az egyszerű ültetéstől, amelynél csak a rugókat cserélik ki progresszív karakterisztikájú elemekre, egészen a teljes sportfutóműig, amely betonkemény rugókat és lengéscsillapítókat tartalmaz.

 
   
   

A motorok teljesítményének növelésére is kínálnak megoldást: sportosabb vezértengellyel és rozsdamentes acél kipufogórendszerrel az alapváltozat 82 helyett 96 lóerőt, az "1.6" típus pedig 102 helyett 112 lóerőt ad le. A Vaneo 1.9-be a Brabus 2,2 literestre növelt hengerűrtartalmú négyhengeres motort kínál, amely 155 lóerős maximális teljesítményével 9 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/h sebességig gyorsítani az autót, és 194 km/h végsebességet biztosít a számára.

 
   
   

A Brabus a Vaneo belső terét is tovább finomította, kínálnak többek közt légzsákkal felszerelt bőr, bőr/fa, vagy bőr/szénszálas műanyag borítású sportkormányt, bőr kárpitozást, és teljes multimédiás szórakoztató rendszert is, amely az első fejtámlákba épített LCD monitorokból, DVD lejátszóból, videojátékból, és drótnélküli fejhallgatókból áll. A cég hagyományaihoz híven az egyes átalakítások külön-külön is megrendelhetők.