A Saab a legbiztonságosabb?

2002.03.05. 13:22

 
   
   

A Saab 9-3 típus tulajdonosai vannak leginkább biztonságban egy esetleges baleset során. Ez derül ki egy független biztonsági elemzésekkel foglalkozó amerikai szervezet, a Highway Loss Data Institute (HLDI) nemrég közzétett adataiból. A HLDI azt vizsgálta, melyik autótípusban mekkora az esélye, hogy egy baleset során valamelyik utas komolyabb sérülést szenved. A felmérés nyomán kialakított sorrendben a Saab 9-5 és a 9-3 kabrió is saját kategóriájának élén végzett. A svéd gyártó jó szereplését elsősorban az ostorcsapásos nyaksérülést kivédő aktív fejtámláknak (SAHR) tulajdonítják, mivel a nagysebességű ráfutásos baleseteknél ez a leggyakoribb sérülési ok. A SAHR rendszer a Saab szerint 75 %-kal csökkenti az ostorcsapásos nyaksérülés kockázatát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.