Újjászületik a Venturi

2002.03.06. 14:31

 
   
   

A kis francia sportkocsigyártó új modellt mutatott be Genfben. A Fétish elnevezésű autóval a nagy vetélytárs, a Lotus nyomdokaiba lép a kis manufaktúra: a korábbi nagyteljesítményű, luxuskivitelű sportkocsik helyett egy kicsi és könnyű kétüléses kupéval igyekszik felkelteni a lehetséges vásárlók szűk körének figyelmét. A Fétish merész formaterve könnyű alumínium vázszerkezetet takar, amelybe középre építették be a kétliteres 180 lóerős motort. Az eredmény 850 kg-os össztömeg és 225 km/h végsebesség. Az autó menetteljesítményeiről és műszaki részleteiről sajnos nem tettek közzé pontos adatokat, de a nagy tengelytávból, és az alacsony építésmódból arra lehet következtetni, hogy a francia sportgép elsősorban a kanyargós szerpentineken érzi jól magát.

 
   
   

A tervek szerint a szériaváltozat gyártása 2003-ban kezdődhet. Az autóból mindössze évi 500 darabot szeretnének értékesíteni évente, ami nem tűnik túlzónak, ha figyelembe vesszük, hogy az autó mindössze 35.000 euróba (kb. 8,5 millió forint) kerül majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.