Jön a Skyline utódja

2002.03.13. 13:53

 
   
   

Európában nem túl ismert, de jobboldalon vezető országokban csak "Godzilla"-ként emlegetik a Nissan Skyline GT-R-t, ami a világ egyik legkomolyabb sportautója, melyből nem kevés 1000 lóerő fölé tuningolt változat fut. Az idén leváltásra kerülő, rettentő agresszív külsejű és futású R-34-es utódja a Skyline név elhagyásával már csak GT-R névre hallgató, Tokióban bemutatott kupé, Makato Yamane tervező keze munkája lesz.

 
   
   

Mivel az eredeti RB26DETT hathengeres biturbó motornak az új környezetvédelmi előírások miatt mennie kellett, egy új fejlesztésű, szintén két turbófeltöltővel szerelt V8-as hajtja majd az új autót, de keringenek pletykák kompresszor és turbó kombinációjáról is.

 
   
   

Megpróbáltak könnyíteni a karosszéria szerkezetén, ennek érdekében sok szénszálas anyagot és alumíniumot használtak. A négykerékhajtás marad, de kevésbé lesz hardcore-jellegű az autó: a nem annyira vad, de futurisztikusabb formájú változatot az egész világon értékesítik majd, és remélik, hogy akár a klasszikus - Porsche, Ferrari - sportkocsik vásárlóit is sikerül meghódítani.

 
   
   

Az autó értékesítése valószínűleg 2004-ben kezdődik.