Izmos puttonyos a Fordtól

2002.03.20. 16:51

 
   
   

Genfben már kombiként látható volt a Focus sportos változata. A Ford ezzel egy szinte érintetlen piacot hódíthat meg, hiszen a kompakt GTi-k általában három- vagy legfeljebb ötajtós hatchback karosszériával kerülnek piacra manapság. Az autó így egyedül az Opel Astra GSi Turbo kombival lesz kénytelen konkurálni. Az autó egyébként minden szempontból megfelel a csapotthátú ST170-esnek, azonos felfüggesztést, 17 hüvelykes könnyűfém felniket és hasonlóan mélyre húzott lökhárítókat kapott. A motor is ugyanaz a kétliteres 170 lóerős négyhengeres, amely hatsebességes váltón keresztül hajtja meg az első kerekeket. Az autó 0-ról 100 km/h-ra 7,3 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 215 km/h. A karosszéria mellett az árban tapasztalható a legnagyobb különbség: a kombi ugyanis több mint 7 %-kal drágább lesz, mint a háromajtós ST170.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.