Kínaiakkal működik együtt az MG-Rover

2002.03.22. 11:16

 
   
   

Hivatalosan is bejelentették, hogy az MG-Rover és a China Brillance Industrial Holdings hosszútávú együttműködési szerződést írt alá. A megállapodás értelmében a két gyártó közösen fejleszti új modelljeit, és jogot kaptak egymás típusainak gyártására is. Az eddig nyilvánosságra került tervek szerint a két cég első közös munkája egy középkategóriás autó kifejlesztése lesz, amely a Genfben bemutatott Rover Tourer Concept Vehicle stílusjegyeit viseli magán. Később egy új kisautó kialakítására is sor kerül majd, a további közös modellekről pedig már folynak a tárgyalások. Az együttműködés mindkét cég számára fontos előnyökkel jár: az MG-Rover a kínaiak révén megfelelő anyagi háttérhez jut, így megújíthatja elavulófélben levő típusválasztékát, a Brillance viszont birtokába juthat a britek hatalmas tervezési és gyártási tapasztalatának.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.