Búcsúzik a Lincoln Continental

2002.04.04. 15:45

 
   
   

Egy utolsó, 2.000 darabos szériával intenek búcsút a legendás típusnak. A Continental Collector's Edition, azaz a gyűjtőknek szánt széria alig különbözik a korábbi változatoktól, mindössze néhány elegáns táblácska, a különleges kárpitozás, a fából készült kormánykerék és a speciális keréktárcsák jelentenek észrevehető eltérést. Sokkal fontosabb a széria gesztus-értéke: a Lincolnnál is tisztában vannak vele, hogy egy legenda búcsúzik, valószínűleg hosszabb időre. A Continental márkanév még az 1930-as évek végén jelent meg először egy Lincoln típuson, és 1961-től van jelen folyamatosan a gyártó kínálatában.

 
   
   

Eközben számos amerikai híresség használta ezeket az autókat, többek közt John F. Kennedy is, akit egy Continentalban ért a végzetes golyó. Sajnos a konzervatív felépítésű típus eladásai az utóbbi időben drasztikusan csökkentek, így a Ford vezetőinek döntése alapján 2002 nyarától eltűnik a Lincoln palettájáról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.