A Fiattól érkezik a Subaru új főtervezője

2002.04.05. 11:45

 
   
   

A görög származású Andreas Zapatinas kerül a Subaru formatervező részlegének élére. Zapatinas, aki korábban Fiat és Alfa Romeo modellek tervein dolgozott, az első generációs Legacy formavilágáért felelős Kiyoshi Sugimotot váltja fel, aki ezen túl a cég termékfejlesztésért felelős alelnöke lesz. A görög tervező a Pininfarinánál kezdte pályafutását, majd nem sokkal később a Fiat Centro Stile munkatársa lett. Zapatinas első komoly munkája a Fiat Barchetta formatervének elkészítése volt, de az Alfa 145-ös jellegzetes hátsó kiképzése is tőle származik. Zapatinas később a BMW-hez távozott, majd 1998 végén Walter de Silva helyét vette át az Alfa Romeo Centro Stile élén. Innen 2001 közepén távozott, mivel nézeteltérés keletkezett közte és a cég vezetése közt az új Alfa Romeo sportkocsik terveivel kapcsolatban. Zapatinas a második európai tervező akit Japánba hívnak, hogy felügyelje egy teljes márka formatervezési stratégiáját, az úttörő szerepe ezen a téren Olivier Boulaynek jutott, aki nemrég a Mitsubishi tervezőrészlegének élére került.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.