Corvette motor a Cadillacben?

2002.04.15. 11:18

 
   
   

Jövő év elején fogják bemutatni a Cadillac új modelljének, a CTS-nek a felpaprikázott változatát. Az autó, melynek célja nem más, mint megverni az M5-ös BMW-t az összes kanyarban, a jelenlegi Corvette csúcsváltozatának, a Z06-nak LS6 kódszámmal jelölt 400 lóerős motorját kapja. Az erőteljes V8-as motorhoz hatfokozatú kéziváltót kapcsolnak majd, és természetesen mind kívülről, mind belülről különleges elemekkel szerelik fel az egyelőre csak villámgyorsként aposztrofált autót.
Korábban volt szó a Cadillac Northstar V8-asáról, valamint a jelenlegi CTS V6-os motorjának feltöltős változatáról is, de ahogy a többismeretlenes egyenlet kiegészült a költség, komplexitás és a rendelkezésre állás kritériumaival is, új megoldás után kellett nézni. Bob Lutz, a GM termékfelelőse a prototípus tesztvezetését követően rábólintott a Corvette-motoros CTS-re. A végleges technikai adatok még nem ismertek, mivel a CTS-hez némi módosítások szükségesek a hajtásláncon.
Ezen kívül továbbra is várható a kompresszoros Northstar motoros, 400-nál is több lóerő által hajtott XLR roadster, melyben a pletykák szerint F1 stílusú karral működtethető szekvenciális váltó lesz.