Új Jaguar csúcsmodell Párizsban?

2002.04.17. 13:51

 
   
   

Hagyományos formák és különleges megoldások jellemzik az XJ széria utódját. Az ősszel bemutatkozó modell a kémfotók tanúsága szerint tervezői mélységes hagyománytiszteletéből építkezik: nem csak a jellegzetes Jaguar hűtőmaszkról, de az elődmodelléhez hasonló nyúlánk arányokról és az első XJ modellekről jól ismert különböző méretű ikerfényszórókról is azonnal felismerhető lesz az autó. A részletek persze sokat változnak, és ami külön meglepetés, az autó nem a mai, éles-íves divatot, hanem az eggyel korábbi, kerekded formákra épülő irányzatot képviseli. A visszafogott külső azonban csúcstechnikát takar: a korábbinál szélesebb, és így jóval tágasabb karosszéria a hírek szerint mintegy 200 kg-al könnyebb lesz, elsősorban az alumínium vázszerkezetnek és burkolólemezeknek köszönhetően. Ami a mechanikus alkatrészeket illeti, jelenlegi információink szerint egyelőre az ismert 3 literes V6-os, valamint 3,4 illetve 4,2 literes V8-as motorok kerülnek a hatalmas motorháztető alá.

 
   
   

A csúcsmodellbe is a nagyobbik nyolchengeres jól ismert 400 lóerős feltöltős változatát szerelik majd, de a későbbiekben várható egy nagyobb dízelmotor és egy V12-es változat megjelenése is. Az autó első szériapéldányai várhatóan egy év múlva gördülhetnek ki Nyugat-Európa és Észak-Amerika utcáira.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.