Veszélyes az autóhifi?

2002.05.08. 15:26

 
   
   

Igen, ha hangos. Legalábbis ezt állítják a Zajellenes Akciónap szervezői Angiában. A csoport, amely a Green Flag Motoring Assistance (a Sárga Angyal helyi megfelelője) segítségével igyekszik lebeszélni az autósokat a hangos zenehallgatásról, egy izraeli kutatócsoport eredményeire hivatkozik. Eszerint a gyors és hangos zenét hallgató vezetők hajlamosak a felelőtlen vezetésre, és kétszer akkora eséllyel okoznak balesetet, mint csendben autózó társaik. Egy másik felmérés szerint a hangos zenét az autósok 77 %-a zavarónak tartja, ugyanakkor 52 %-uk felhangosítja a rádiót, ha a kedvenc száma szól. A május 22-ére meghirdetett Zajellenes Akciónap ötlete tehát tudományosan megalapozott, így már csak egyetlen hibája van: épp az érintettek nem hallanak majd róla - a hangos zenétől...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.