Első képrészlet a Mazda2-ről

2002.07.12. 15:34

 
   
   

Megjelentek az első részletek a Ford Focus padlólemezére épülő, a Demiót leváltó új kismazdáról. Kezdetben egy 1,5 literes négyhengeres benzines és egy, a Fordtól érkező 1,4-es TDCi motorral lesz rendelhető, a későbbiekben bővül a paletta. Lesz hozzá ötsebességes kézi és négysebességes automataváltó.
A képen a japán változat orra látszik, az európai modell ettől kicsit eltérő lesz. A Valenciában készülő autót remélhetőleg az újabb Mazdákban már megjelent gazdag alapfelszereltség és kedvező alapár jellemzi majd. A belső tér megtervezésekor a praktikusság és a kényelem voltak a fő szempontok, állítólag a csomagtartó is elég nagyméretű lesz.
Hárompontos övek, elöl dupla légzsákok, ABS és EBD szolgálják a biztonságot, a kipörgésgátló fejlesztése még folyamatban van. Olyan nyilatkozatok is érkeztek a gyártól, hogy elkészítik az autó MPS változatát, amely kiváló versenytársa lehet majd a szintén nagy érdeklődéssel várt Ford Fiesta ST-nek. Az európai eladások jövő év tavaszán kezdődnek.

Hasonló ínycsiklandó képcsepegtetést utoljára a Bentley GT Coupé esetében tapasztaltunk, ott az íny jobban csiklandott, ám alighanem mégis többen vesznek majd Mazda2-t. .