Újdonságok a Mercedes C-osztályban

2002.07.23. 14:26

 
   
   

A Mercedes számos új lehetőséget kínál a C-osztály vásárlóinak. A legkisebb Mercedes limuzin V6-os automataváltós változatai ezentúl megrendelhetők lesznek az E-osztályból ismert 4-matic négykerék-hajtással is. A rendszer része a menetstabilizáló program és a 4ETS nevű tapadásellenőrző rendszer, amely a kipörgő kerekek fékezésével helyettesíti a differenciálzárat. A rendszer emellett meghagyja a típus hátsókerék-hajtású jellegét, mivel a nyomaték 60 %-át juttatja a hátsó kerekekre.

A típus másik újdonsága szintén ismerős lehet a cég nagyobb modelljeiből: a Distronic nevű sebességtartó rendszer, amely a beállított érték mellett a követési távolságot is figyelembe veszi a sebesség megválasztásakor, extrafelszerelésként rendelhető a limuzin és kombi változatokhoz. Szintén új a C-osztályban a bi-xenon rendszerű fényszórók alkalmazása és a kisebb motorváltozatokat felváltó 1,8 literes feltöltős motorcsalád, amelyről korábban már olvashattak nálunk .

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.