Negyedszerre is a Lexus a legbiztonságosabb

2002.07.30. 11:10

 
   
   

Ismét három Lexus modell nyerte a What Car? hagyományos feltörés-biztonsági tesztjét. Ez már a negyedik év, amikor a Lexus feltörhetetlennek bizonyul. A teszt során a What Car? tolvajai, a brit Belügyminisztérium útmutatásai alapján kritikus időtartamnak megállapított két perc alatt próbálnak bejutni az autóba, és beindítani a motort.
Hatvan autót teszteltek, ezek közül huszonhat bírta ki a két percet, de beindítani egyiket se sikerült.
Az összesített táblázatot a Lexus IS300, az LS430 és az SC430 nyerték, mind 100 pontos eredménnyel. Utánuk jött a BMW 318i, a Nissan Maxima QX, a Skoda Superb és a Toyota Camry, 95 ponttal.
90 pontos lett az Audi A4, a BMW 735 és az X5, a Citroën C3, a Jaguar S-Type, a Mazda Tribute, a Nissan Primera és a Volkswagen Passat .
A lista végén a Suzuki Wagon R+ és a Daihatsu YRV kullognak, 50 ponttal zárták az értékelést. A legkönnyebben, kevesebb mint tíz másodperc alatt a Toyota Corolla T Sportba és a Jeep Cherokee-ba jutottak be a tolvajok.
A teszt végkövetkeztetéseként a What Car? megállapította, hogy ennyire biztonságos mezőnnyel még nem találkoztak, és igen örömteli a fejlődés ezen a téren.