Erősít a Mercedes S-osztály

2002.07.31. 10:58

 
   
   

Októberben érkezik a Mercedes S-osztályának megújított változata. Ebből az alkalomból új motorok bevezetésére is sor kerül. Az egyik újdonság a V12-es biturbó lesz 500 lóerő teljesítménnyel. Akik nem kedvelik a turbófeltöltést, vagy soknak találják a 12 hengert, az AMG is készít egy 500 lóerős S-osztályt, de ők egy kompresszoros V8-asból préselik ki a teljesítményt.
A két autó közel azonos menetteljesítményekre lesz képes, a gyár bejelentése szerint az új S600-as álló helyzetből 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, a vége pedig a németektől már megszokott, elektronikusan szabályzott 250 km/h lesz.
A szóban forgó V12-es a Maybachot hajtó motor legyengített változata 800 Nm-rel. A jelenlegi motorválasztékot is átgyúrják, az S320-as 3,2-es V6-osa 3,7 literesre és 245 lóerősre nő, ezzel egyidőben át is keresztelik S350-re, hogy jobban elkülönüljön az S430-tól. Az S320 Cdi-t is megerősítik, 204 lóerős lesz.
A belső térben történő változások a felhasznált anyagokat és az összeszerelési minőséget érintik. Állítólag mindennek javul a minősége, új ülések és jobb kezelőszervek kerülnek az autóba.
Az új modellben kerül bemutatásra a Pre-Safe, a Mercedes aktív utasbiztonsági rendszere. Fő feladata a balesetveszélyes helyzetek felismerése és a baleset elkerülése érdekében tett előzetes beavatkozás az elektronikus berendezéseken keresztül. Ha például a Pre-Safe az autó megcsúszását érzékeli, úgy módosítja az első ülések beállítását, hogy azok a bekövetkező ütközés esetén a lehető legbiztonságosabb helyzetben legyenek. Ütközéskor a rendszer bezárja a napfénytetőt és megszorítja az öveket is, a légzsákok optimális hatásának érdekében.