Tovább bőrözhet a Rolls-Royce-ok burkolója

2002.08.02. 16:05

 
   
   

Valószínűleg sok Rolls-Royce és Aston Martin tulajdonos kapott ijedten a szívéhez év elején, mikor az első hírek felröppentek a Connolly cég csődjéről. A kétszáz éven át családi vállalkozásként működő exkluzív bőrdíszműves manufaktúra Anglia leghíresebb védjegyeinek egyike, bár egy ír származású férfi, James Connolly alapította.
Most a korábbi vezetésből két unokatestvér, Jonathan Connolly és Anthony Hussey elhatározták, hogy újraélesztik a céget és a márkanevet. Birtokukban van a "Leather by Connolly" védjegy, így minden alapjuk meg van ahhoz, hogy tovább folytassák tevékenységüket, mely a egyértelműen az autóipar valaha látott legjobb minőségű bőrözésre koncentrálódik.

A cég főképpen luxus, szupersport és kisszériás, magas árú autók bőrrel történő bevonását tekinti fő tevékenységének, de ki akarják venni részüket az egyre jobban fejlődő és igencsak profitábilis restaurációs bizniszből is.
Hussey elismert veteránautó szakértő, ő főképpen a felújításokkal fog foglalkozni, míg Connolly a bőr applikációjával kapcsolatos technikai kérdésekben guru, olyan gyárakkal dolgozott együtt, mint a Ferrari vagy a Jaguar. Ők ketten minden tudással rendelkeznek ahhoz, hogy a Connolly név ne tűnjön el végleg a süllyesztőben.