Új Mercedes A-osztály 2004-re

2002.08.08. 12:04

 
   
   

Egyre több információmorzsa lát napvilágot a két év múlva bemutatkozó újabb kis Mercedesről, most pedig megjelentek az első fantomképek is. Ezeken az ábrázolásokon ugyan jól látszik, hogy a jelenlegi modell alapján készültek, így a formaterv változásairól semmit nem árulnak el, viszont a következő modell egyik legfontosabb tulajdonsága, az eddiginél fél számmal nagyobb méret, a képeken is megfigyelhető. A következő generáció alapmodellje állítólag a jelenlegi típus hosszabb tengelytávú változatának hosszméreteit örökli, de valamivel szélesebb lesz és a tengelytávot is megnövelik. Emellett várható egy hosszított XL változat is, amelyet méretei alapján akár a kompakt kategóriába is sorolhatnánk. A képek az alapforma tekintetében sem tévedhetnek sokat, hisz a típus alapvető felépítése sem változik: marad az egyterű felépítés és a típus jellegzetessége, az erős padlókeret.

A motortérben nem várhatók drasztikus változások: a benzinmotorok valószínűleg a jelenlegi egységek némiképp átdolgozott, nagyobb teljesítményű változatai lesznek. Egyedül az új kétliteres dízelmotor jelent majd újdonságot, amely várhatóan rögtön három teljesítményszinten mutatkozik be. A várakozások szerint az új CDI motor 90, 110 és 130 lóerős kivitelben lesz megrendelhető. A motorokhoz szintén a már ismert váltók kapcsolódhatnak: a kézi kapcsolású és az automata mellett megmarad a félautomata, kuplungpedál nélküli egység is.

 
   
   

A hagyományos ötajtós változatok után a kiszivárgott hírek szerint több új karosszériaváltozat megjelenése várható: a sportosabb, háromajtós kupé bemutatását csaknem kész tényként kezelik a bennfentesek, de szó van egy kabrió és egy apró roadster bemutatásáról is.