Mercedes C63 AMG Estate: villám-kombi

2007.09.06. 14:02

Az Audi RS6-ossal egy időben mutatkozik be Frankfurtban a Mercedes C osztályú kombijának sportváltozata. A C63 AMG Estate a túlszteroidozott RS6-os mellett egész légies jelenségnek tűnik, pedig ugyanolyan gyors, és még sokkal szűkebbnek sem tűnik.


Galéria - kattintson a képre

A kombi ugyanazokat a megoldásokat vonultatja fel, a mint korábban bemutatott szedán változat : az AMG 6,3 literes sportmotorjának 450 lóerős változata hajtja hét sebességes, háromféle – komfortos, sportos és kézi – kapcsolási programmal rendelkező automata váltón keresztül. A Mercedes sportkombija ugyanúgy 4,6 másodperc alatt érheti el a 100-as tempót, mint a bő 130 lóerővel izmosabb Audi, és a végsebességük is azonos, 250 km/h, igaz, elektronikus korlátozás nélkül mindkét autó sokkal gyorsabb lehetne.

Az erős motorhoz persze némi optikai tuning, nagy teljesítményű fékrendszer, feszesre hangolt futómű és nagyméretű kerekek járnak. Ez utóbbiak az alapváltozat esetében ötküllős, 18 hüvelykes felnikből és elöl 235, hátul pedig 255 mm széles gumiabroncsokból állnak. Akit nem érdekel a kényelem, csak az úttartás és a látvány, az extraként persze alacsonyabb falú gumiabroncsokkal és 19 hüvelykes felnikkel is megrendelheti a kombit.