Tizenöt környezetbarát Mercedes Frankfurtra

2007.09.07. 14:38

Stuttgartban komolyan veszik a divatot: most, hogy mindenki takarékos és tiszta autókat mutat be, a Mercedes hét hibrid hajtású és nyolc Bluetec dízelmotoros típust állít ki a Frankfurti Autószalonon. Ezek közül egyelőre két hibrid hajtású típusról tudunk konkrét részleteket.


Galéria - kattintson a képre

Az egyik az S osztály 2,2 literes, négyhengeres Bluetec dízelmotorral és villanymotorral hajtott változata, az S300-as, amelynek teljes hajtáslánca 224 lóerő és 560 Nm-es csúcsnyomaték leadására képes, azaz közel olyan dinamikát kölcsönöz a nagydarab limónak, mint a jelenlegi alapkivitel 3,5 literes V6-osa. A luxusautó ugyanakkor hasonlóan takarékos és tiszta, mint egy kisautó: 5,3 liter gázolajjal is megtehet 100 kilométert, és csupán 142 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként.


Galéria - kattintson a képre

A másik, már most is ismert Mercedes újdonság az ML450 Hybrid névre hallgat. Ebbe benzinmotor került, amely a villamos segédmotorokkal együtt 340 lóerő és 480 Nm elszabadítására képes, ugyanakkor beéri 7,7 liter üzemanyaggal 100 kilométerre. Az S és az ML mellett a C, az R, a GL és az E osztály hibrid, illetve Bluetec dízel változataival is találkozhatnak a Frankfurti Autószalon látogatói.

Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy a tizenöt modell között vannak-e már most szériagyártásra érett változatok. A Mercedes azonban láthatóan azon igyekszik, hogy környezettudatos gyártóként gondoljanak rá a vásárlók, így egész biztos, hogy a Frankfurtban kiállított modellek többsége megvásárolható lesz előbb vagy utóbb.