Hírek

Használt autó
2021. december 9., 16:37 Módosítva: 2021.12.11 13:45

Az AutoScout24 német használatautó-kereső oldal idén is összeállította a Használtautó Ár Index elemzését, amelyből kiderül, hogy idén novemberben 18 százalékkal többet kell fizetni a használtautókért, mint tavaly ilyenkor, ami soha nem látott mértékű drágulás. A különböző piacokon persze más és más összeget jelent a növekedés, de átlagban ez 3726 eurós (~1,3 millió forint) plusz jött ki.

DSF2142
Távolról sincs vége, olvasson még
2021. november 24., 06:05 Módosítva: 2021.12.03 09:16
107

A legbiztosabb ha egy szakértő műhelyben nézik át hozzáértő szakemberek a kiszemelt használt autót. Megfelelő körülmények között, profi berendezésekkel az szemek sokkal többet tudhatnak meg mint mi magunk egy parkolóban fetrengve egy zseblámpával az autó alatt. A Totalcheck használtautó-átvizsgálási csomagok célja a nyugodt és tisztességes autóvásárlás elősegítése. A jövőben már nem csak az Avalon Bosch Car(e) Szervizben, hanem Szereldmagad új, külső Bécsi úti szervizében is elérhetőek az átvizsgálási csomagok.

totalcheck cover
Távolról sincs vége, olvasson még
2021. március 8., 13:18 Módosítva: 2021.03.14 10:21
1954

Nagyszabású akció zajlott pénteken az egyik Pest megyei, állami műszakivizsga-állomáson, ahová a rendőrség a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség megbízásából bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt vonult ki. Az ügyről először a Telex.hu írt az ügyészség honlapjára hivatkozva.

kep-1 logo-766x1024
Távolról sincs vége, olvasson még
2020. július 7., 14:24 Módosítva: 2020.07.14 06:14
7563
Július 7-én, reggel rendőrautók érkeztek a budapesti Mozaik utcában található hatósági műszaki vizsgaállomásra. A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata miatt zár alá vették a helyet, miután a vizsgaállomást felügyelő kormányhivatal feljelentést tett visszaélés gyanúja miatt. Az ügyészség másnap kiadott közleménye szerint a vizsgaállomás emberei összefonódtak az autós alvilággal, 250 millió forint összértékű lefoglalásról, tizenkét belsős érintettről és összesen húsz gyanúsítottról írnak a hivatalos közleményben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást és további bizonyítékokat kerestek a tegnap, a budapesti Mozaik utcában található nagy, állami műszaki vizsgaállomáson, ahol motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat hajtottak végre.

Az akció során húsz ember került képbe, köztük műszaki vizsgáztatók és hivatali ügyintézők, illetve autónepperek "abban állapodtak meg, hogy rendszeresen jogtalan anyagi előnyt kérnek, illetve fogadnak el gépjárművek műszaki vizsgáztatásával összefüggésben."

A gyanú szerint a korrupciós kapcsolatrendszerben érintett ügyintézők és vizsgáztatók a hivatalos díjon túl a jármű kategóriájától és a szabálytalanság mértékétől függően fogadtak el vesztegetési pénzt a kereskedőktől a soron kívüli vizsgáztatásáért, vagy a vizsgák során felmerülő szabálytalanságok figyelmen kívül hagyásáért. Ezzel naponta több tízezer, esetenként akár százezer forintnyi kenőpénz cserélt gazdát. Korábban részletesen megírtuk, hogy milyen sokféle módon lehet kijátszani a vizsgaszabályokat. A mostani ügy megértéséhez érdemes elolvasni ezt a cikket is.

Az akciót a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség hajtotta végre. A kutatások során készpénzt, több ingatlant, autókat, valamint bankszámlákat foglaltak le, illetve zároltak. Összesen, megközelítőleg 250 millió forintnyi értékről van szó.

Az ügyészség tizenkét kormánytisztviselőt vett őrizetbe és tizenegy személy esetében indítványozza a letartóztatást. Erről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a ma és holnap dönt.

-Ön szerint ez rendezvény? 
-Nem, de közterületről fotóztam.
-Mutassa a képeket!

A fenti párbeszédet két készenléti rendőrrel folytattam a Mozaik utcai állomás bejáratánál, az akció óráiban. A kapuban parkoltak egy rendőrautóval, hogy mindenkinek egyértelmű legyen: a vizsgaállomás nem fogad ügyfeleket. A helyieket készületlenül érhette az akció, hiszen a Kormanyhivatal.hu honlapon sokáig nem írnak a rendkívüli helyzetről. Ottjártamkor a legfrissebb hír július 3-i és a kormányablakok megváltozott nyitvatartási rendjéről szólt. Később persze a hivatalos honlapon is jöttek a részletek.

Távolról sincs vége, olvasson még
2020. június 2., 14:07 Módosítva: 2020.06.05 17:04
174

Az életedet kockáztatják, mégis megteszik naponta - írtuk tavaly a jellemzően Németország és Románia vagy Szerbia közt Magyarország érintésével közlekedő speciális járműszerelvényekről. Ezek a sokszor túlterhelt vontatók elsősorban azért speciálisak, mert minden szabályt megsértenek velük, így rendszeresen lekapcsolnak néhányat a több százból, amelyek hetente átszelik az országot.

A Police.hu híre szerint ezúttal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei 2020. május 31-én néhány perccel 10 óra előtt, az M43-as autópályán, Maroslele közelében állították meg a román vontatót. A rendőrök azt szúrták ki, hogy egy lerobbant Chrysler Voyagert egy olyan kisteherautó mögé kötöttek, amelyhez eleve tréler volt már kapcsolva. Az ellenőrzés során kiderült az is, hogy a vontatott autóban a vezetőn kívül még további személyek is utaztak. A sofőrök helyszíni bírságot kaptak és nem vontathatták tovább kötélen a lerobbant Voyagert.

Távolról sincs vége, olvasson még
2019. október 17., 09:40 Módosítva: 2019.10.22 07:35
1081

Több száz lopott autó nyomára bukkantak a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyek főosztályának nyomozói amikor egy 2017-ben, Bécsből eltűnt Land Rovert találtak egy szegedi garázsban. Az autó műholdas nyomkövetője jelzett és a helyszínen három szerb férfit vettek őrizetbe, akik közül ketten éppen az alvázszám meghamisításán ügyködtek.

autolopas nni repro alvazszam minta (7)
Távolról sincs vége, olvasson még
2019. szeptember 27., 11:39 Módosítva: 2019.10.02 06:18
674

Szeptember 20. és 22. közt gázolajjal szennyezett benzint és benzinnel szennyezett gázolajat árusítottak az egyik budapesti Shell kúton. A Füredi úti üzemzavarról napokig nem tudott senki, majd az olajtársaság hétfőn állt elő közleményével, melyben egyrészt felvállalta az ügyet, másrészt biztosította azt az ezer autóst kártérítési szándékáról, akik ebben az időszakban ezen a kúton, nem prémium üzemanyagot vásároltak. Az esettel két cikkünkben foglalkoztunk, melyeket itt, és itt olvashattok. Egyebek mellett foglalkoztunk azzal is, hogy a töltőállomás nincs felszerelve olyan digitális rendszerrel, amely kiszűrhetné az emberi hibákat, kiderül továbbá, hogy milyen károkat okozhat egy benzines, illetve egy dízelmotoros autóban a félretankolás.

A Shell legfrissebb közleménye szerint vizsgálatuk kiderítette, hogy a tartálykocsit üzemeltető cég hibázott, hiszen már a tartályrekeszek feltöltése után is tévesen töltötték ki a fuvarlevelet. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül olvashatják.  

Távolról sincs vége, olvasson még
2019. június 10., 07:13 Módosítva: 2019.06.14 06:55
342

A legkeresettebb márka a Volkswagen, a legnagyobb példányszámban behozott típus a Ford Focus, a legnépszerűbb kategória pedig változatlanul a kompaktoké, derül ki a Datahouse import használtautó-piacról készített elemzéséből. 

focus10 (41 of 35)
Távolról sincs vége, olvasson még
2019. április 7., 12:57 Módosítva: 2019.04.12 16:48
359

Az amerikai iSeeCars 46 millió újautó-vásárlást vizsgált meg, és rangsorolta, hogy milyen arányban adják el autóikat a tulajdonosok már egy éven belül. A top 10-es lista hemzseg a prémiumoktól.

hamar-eladjak
Távolról sincs vége, olvasson még

Ő az egyik csaló autóvásárló

2019. március 7., 17:03 Módosítva: 2019.03.14 09:52
4940
Egy hónapja olvashattak először arról a terjedőben lévő csalási módszerről, mellyel a használt autók eladóit csapta be egy háromfős társaság. Cikkünk után nyomozni kezdett a szigetszentmiklósi rendőrség, és bár látszanak az eredmények, még nem lehetünk teljesen nyugodtak.

Már több mint kétszázezer Totalcar-olvasó tudja, hogy Tibort becsapták a vevők, amikor el akarta adni felesége 2012-es Ford Focusát. Elhitte nekik, hogy éppen a próbaúton lett hengerfejes az autó motorja miután megmutatták, hogy feketére színeződött a hűtőfolyadék a tágulási tartályban, illetve olaj csöpög a kipufogó végéből. Az ügyről megjelent első cikkünk után közel ötven áldozat írt nekem, mind pontosan ugyanígy jártak. Szürreális volt ilyen sok, szinte azonos tartalmú levelet olvasni, melyekben csak a feladók neve, a helyszín, az autók típusa, illetve az ár változott, a dramaturgia nem.

Sokan talán csak akkor döbbentek rá, hogy átverték őket amikor elolvasták a cikket. A levélíróknak jár az elismerés a bátorságukért, hiszen többeket meg is fenyegettek a csalók, akik a nyomott áron megvásárolt autóért átadott pénzből utólag visszakértek további 100-200 ezer forintot arra hivatkozva, hogy a motor végleg tönkrement miután elhajtottak.

A cikk nyomán jelentkezett olvasók egy része hozzájárult, hogy levelüket átadjam a rendőrségnek, majd a rengeteg friss információ birtokában Szigetszentmiklóson elindították a nyomozást. Két gyanúsítottat hamar elfogtak, de körözik Sz. Patrikot, akinek neve rengeteg általam megismert ügyben szerepel. Általában nem ő vásárolta meg az áldozatok autóit, hiszen a szerződések vevő rovatában jellemzően a Sudavlesz Kft. pecsétje látható, de Sz. volt az egyik tanú és több olvasónk emlékezett, hogy valóban jelen volt a csalásoknál. Az alábbiakban Sz. Patrik, Police.hu-n ma közreadott fotóját láthatják, majd keretes írásként elolvashatják a hivatalos rendőrségi közleményt, illetve azt, hogy mit tehet akit ugyanezzel a módszerrel vertek át az utóbbi hónapokban. Az ügy lassan tényleg lezárul, de a módszer klónozható, így a jövőben is fontos, hogy soha ne egyedül tárgyaljunk az érdeklődőkkel, ha el akarjuk adni az autónkat!  

26874883 666202a7e8ded61d49535e093139fb4b o
Távolról sincs vége, olvasson még
2018. december 26., 18:12 Módosítva: 2019.01.02 07:04
3578

Januártól indul az úgynevezett jármű szolgáltatási platform, a rendszerben – a tesztüzem után – ingyen lekérdezhetőek lesznek a gépjárművek adatai – hangzott el az M1 híradójában.

Egy lekérdezés a jelenleg aktív rendszerben
Egy lekérdezés a jelenleg aktív rendszerben
Távolról sincs vége, olvasson még
2018. június 16., 15:28 Módosítva: 2018.06.20 07:34
231

Az amerikai iSeeCars.com összegyűjtötte, milyen autókon van a legnagyobb bukó az első három évben. Tarolnak a prémiumok, de van egy-két meglepetés is.

ezeken-az-autokon-lehet-a-legnagyobbat-bukni
Távolról sincs vége, olvasson még
2018. február 23., 12:28 Módosítva: 2018.02.27 06:22
10

Szövetségesünk, a Jóautók.hu alapos elemzést készített a Datahouse segítségével, miként alakult a magyarországi autóállomány összetétele az elmúlt évben. Nem meglepő, hogy még mindig sokkal több használt autót vesznek az emberek, mint újat, azt viszont talán kevesebben tudják, hogy ez milyen arányokat alakít ki a többmilliós teljes állományban. 

Távolról sincs vége, olvasson még