Mától percenként 65 forintért autózhat

2016.11.22. 11:25

Budapest belső kerületeiben várakoznak azok a Volkswagen kisautók, amelyekkel ma berobban a köztudatba az első, nagyközönségnek szánt autómegosztó szolgáltatás Magyarországon. A Greengo független vállalkozás, de nagyon hasonlóan működik mint a bérbringa-rendszer. Nem drága annak, aki okosan használja, illetve tudja, mennyibe kerül havonta valójában bármilyen saját autó fenntartása. Kipróbáltuk!

Több mint egy éve nagyon érdekes cikket írt a Totalcarra a Kiszámoló blog, amelyből bárki megtudhatta, hogy pontosan mennyit költ havonta a saját autójára. A cikkbe épített kalkulátor a vételárával és az értékcsökkenéssel, a közterhekkel, az üzemanyagköltséggel, illetve a karbantartások árával számol, vagyis mindent figyelembe vesz. Így derülhet ki hogy valójában nehezen úszható meg havi 35 ezer forint alatt az autózás. A Greengo saját autó helyett mostantól pofonegyszerű villanyautó-bérlési lehetőséget kínál. Íme az első tapasztalataink: 

A greengózáshoz használt Volkswagen e-Up villanyautóról két éve részletes tesztet közölt a Totalcar, amelyet ide kattintva olvashatnak el.