Ezzel te leszel a parkoló királya

2017.10.28. 07:25 Módosítva: 2017.10.28. 07:49

Optikailag olyan, mintha felnőttünk volna, de ez ne tévesszen meg senkit, nincs az a guruló gyerekjáték, amiért ne tudnánk korlátlanul lelkesedni. Elsőre persze jó ötletnek tűnt az iroda, de a növekvő közutálat és a pusztuló berendezés miatt új játszóteret kerestünk. Így jutottunk el oda, ahova a Crazy Cartot kitalálták, a parkolóba: innentől néhány tereptárgy kell, és a haverok.

De mi is ez?!

A Crazy Cart működési elve baromi egyszerű, maga a gép is primitív: egy villanymotor hajtja az egyetlen első kereket, ami 360 fokban kormányozható. Az érzés hasonló, mint egy dodzsemben: ha teljesen alátekerjük a kormányt, ez is ugyanúgy elkezd tolatni. A trükk a hátsó kerekekben van: ezek hasonlóak bevásárlókocsi-kerekekhez, vagyis van utánfutásuk, de egy forgóponton ülnek. Ettől már akkor elmegy a cart hátulja, ha csak simán fordulunk vele, de itt jön a trükk: ha ráhúzzuk a kéziféket, megemelkedik a gép hátulja, ettől a bevásárlókocsi-kerekeknek sokkal nagyobb lesz a kitérése. És itt indul a móka, ugyanis tényleg finoman állítható vele a drift szöge.

Három cartot próbáltunk ki

  • A Crazy Cart XL a felnőtteknek szánt változat. 109 kilóig bárki csapathat vele, 180 centivel is kulturáltan el lehet rajta férni, és majdnem hússzal megy. Egyértelműen ezzel szórakoztunk a legjobban, de sajnos idő előtt megállt, nem tudjuk mitől, és meg sem tudtuk javítani Elég erős a hosszú ívek rajzolásához, és ennek is van kéziféke, ami jelen esetben nem fék, hanem a mechanika, ami megemeli a hátulját, így etud driftelni. Az ára viszont fáj, 250 ezer forintba kerül, tehát nincs az a racionális érv, ami mentén indokolható a beszerzése, de nézzék meg a videót és az arcokat, nem egyértelmű a dolog.
  • Crazy Cart. Ez az alapváltozat, 65 kilóig terhelhető, vagyis inkább kamaszoknak való, de a mi 70-80 kilónk alatt csak annyit vettünk észre, hogy gyorsabban merülnek az ólom akkuk. 25-30 percet így is vígan játszottunk vele. Abban él a konszenzus, hogy az XL-hez képest ez már kicsit ványadt, de 129 ezer forintért már jobb az ár/érték arány.
  • Crazy Cart Shift. Ez a legkisebbeknek kitalált cart, legfeljebb 54 kilós gyereket érdemes beleültetni. Szigorúan a szakmai alázattól vezérelve ezt is meghajtottuk, de a súlyunk miatt jó, ha negyed órát ment. Ennek nincs emelő-mechanikája sem, a hátsó rész csak a szabadon forgó kerekek miatt úszik meg. Viszont ez az egyetlen, amit akár gyerek kezébe is mernénk adni, és ennél az is felmerült, hogy egy nagyobb nappaliban egy ügyes gyerek jól tudna vele szórakozni. Már 79 ezerért hazavihetjük. 

     

Hogy mi a jó benne? Ez: