2021.02.19. 15:16

A budapesti Egér út, tehermentesítő út. A néhány kilométer hosszú, többsávos, kanyargós gyorsforgalmi út az M1-es és M7-es autópályákat köti össze az Andor utcával, hogy a fővárosba tartók, illetve az onnan távozók ne torlódjanak fel az egyenes bevezetőutakon. A Dr. Herpy rendel 16. epizódjában egy Egér úti baleset részleteit elemezzük, mert ennek összefüggései pontosan megmutatják, mi és miért ismétlődik ezen a környéken néhány évente. A 70-es, néhol pedig 50 km/órás sebességkorlátozás ellenére sokan nagyon gyorsan autóznak, majd jön egy kanyar, valaki hibázik és hatalmas erővel csapódnak egymásnak, vagy egy oszlopnak a járművek. Ebben az ügyben is ilyesmi történt, de egészen megdöbbentő, hogy mennyire nem adott magának esélyt a túlélésre a BMW vezetője és utasa.

Korábbi epizódok:

Nem szedte rendesen a gyógyszert, halálos balesetet okozott
Epilepsziás roham közben halálra gázolt egy szabályosan közlekedő motorost, a bíróság szerint mégsem követett el gondatlanságot.
Mi lesz az Árpád hídi baleset következménye?
Szakértőnk elmondja, miért végzetes hiba elhajtani egy baleset helyszínéről és azt is, hogy mikor járhat pórul a rommá tört Ford vezetője.