2021.02.19. 15:16

A budapesti Egér út, tehermentesítő út. A néhány kilométer hosszú, többsávos, kanyargós gyorsforgalmi út az M1-es és M7-es autópályákat köti össze az Andor utcával, hogy a fővárosba tartók, illetve az onnan távozók ne torlódjanak fel az egyenes bevezetőutakon. A Dr. Herpy rendel 16. epizódjában egy Egér úti baleset részleteit elemezzük, mert ennek összefüggései pontosan megmutatják, mi és miért ismétlődik ezen a környéken néhány évente. A 70-es, néhol pedig 50 km/órás sebességkorlátozás ellenére sokan nagyon gyorsan autóznak, majd jön egy kanyar, valaki hibázik és hatalmas erővel csapódnak egymásnak, vagy egy oszlopnak a járművek. Ebben az ügyben is ilyesmi történt, de egészen megdöbbentő, hogy mennyire nem adott magának esélyt a túlélésre a BMW vezetője és utasa.

Korábbi epizódok:

Halálos gázolás egy budapesti zebrán: hibás a Mercedes vezetője?
Az áldozat a Nagytétényi úton akart átkelni, amikor elgázolta az autó. Feltárjuk az ügyet, megszólal a szakértő, megnézzük a helyszínt, hogy ne történjen újabb tragédia.
Fogadnál a gyermeked életére, hogy úgysem lesz baj?
Pedig pontosan ezt teszed minden alkalommal, amikor gyerekülés nélkül indulsz útnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.