2023.01.01. 06:52

A portugál világsztár a szaúdi élvonalban szereplő al-Nasszr csapatánál folytatja pályafutását. A teljesség igénye nélkül megnéztük, milyen autókat vásárolt vagy kapott az elmúlt években az ötszörös aranylabdás focista. Ha a többség számára elérhetetlen luxus- és szupersportautókra tippelsz, jó úton jársz!

Rolls-Royce Dawn

Kezdjük is Cristiano Ronaldo legújabb autójával, ami csak pár napja gazdagítja a portugál klasszis autóparkját, a Rolls-Royce Dawn kabriót ugyanis karácsonyra kapta párjától, Georgina Rodrigueztől. A brit gyártó kínálatának egyetlen nyitható tetejű autóját 6,6 literes, 12 hengeres motor hajtja, teljesítménye 563 lóerő. Talán azért esett a választás a fehér színre, hogy jobban el tudjanak vegyülni Szaúd-Arábiában a családi autózások alkalmával, az arab világban népszerű fehér autók között?

Mercedes-AMG G 63 Brabus

Ezt az autót is párjától kapta ajándékba a portugál focista, ezúttal viszont a 35. születésnapján lepte meg a játékost Georgina Rodriguez a Brabus által átdolgozott, G 63 AMG-re épülő autóval. A képek szerint 24 collos alufelniken guruló terepjáró biturbó V8-as motorjának teljesítményére aligha lehet panasz.

Rolls-Royce Ghost

Cristiano Ronaldo 2021-ben töltötte fel ezt a fényképet Instagram oldalára, melyen egy Rolls-Royce Ghost előtt áll. Kommentje szerint aznap a döntés napja volt a portugál játékos számára. Vonatkozzon ez akár arra, hogy aznap melyik autójával is keljen útra, akár arra, hogy melyik klubban folytassa pályafutását, rosszul vélhetően egyik választással sem járt Cristiano Ronaldo. Ma már tudjuk, hogy a fénykép készítése után körülbelül 1 hónappal hivatalossá vált a portugál visszatérése Manchesterbe.

Bugatti Veyron

2005 és 2015 gyártották a Bugatti Veyront, ami W16-os motorjával, közel 1000 lóerővel és 400 km/óra feletti végsebességével a kétezres évek elején szuperautója. Összesen 450 példány készült belőle, Cristiano Ronaldo garázsában áll az egyik.

McLaren Senna

Cristiano Ronaldo garázsában parkol egy példány a McLaren Senna szupersportautóból is. A háromszoros világbajnok Formula-1-es versenyzőről elnevezett ritkaságból összesen 500 darabot készít a McLaren.

Rolls-Royce Cullinan

A Rolls-Royce SUV modellje, a Cullinan valószínűleg családi autóként is beválik, 571 lóerős, V12-es motorjának köszönhetően minden helyzetben bőséges erőtartalékkal rendelkezik.

Bugatti Chiron

2017-ben a portugál egy Bugatti Chiront állított be a garázsba. A szupersportautó 8 literes, W16-os motorja 1479 lóerős, a Bugatti pedig mindössze ötszáz darabot gyártott, így pusztán befektetésnek sem rossz választás.

Címlapkép: Soccrates Images / Getty Images