DTM forró fejjel

2006.10.26. 15:41

Véget ér lassan a 2006-os szezon. A bajnoki cím sorsa eldőlt, de a második helyért még küzdenie kell Spenglernek és Kristensennek. További izgalmakat ígér, hogy két gyári Mercedes-pilóta, Jamie Green és Mika Häkkinen az egész éves közepes teljesítményt ellensúlyozandó mindenképpen nyerni akar.


Martin Tomczyk, Audi Sport Team Abt Sportsline: Hockenheim remek versenypálya, a DTM-versenyek rendre jól szoktak itt sikerülni. A pálya jellegéből adódóan egyik gyártó sem lesz előnyben. Azt gondolom, izgalmas lesz az utolsó menet, természetesen megint teljes erővel fogunk küzdeni.

Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline: Várom már az évadzáró futamot. 2006 nem az én évem volt, de persze ettől függetlenül mindent megteszek majd, hogy jó eredménnyel zárjam a szezont.

Heinz-Harald Frentzen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Alig várom, hogy végre láthassam a fanatikus szurkolóktól roskadozó lelátókat Hockenheimben. A nézők azt kapják majd, amit máskor is, első osztályú autóversenyt a javából. A bajnoki cím sorsa már eldőlt, a fiúkban ennek ellenére lobog a tűz, keményen fogunk harcolni.

Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Bruno Spengler elhódította a második helyet tőlem Le Mans-ban, most vissza szeretném szerezni. Áprilisban, amikor második lettem Hockenheimben, nagyon jó volt az autóm, ráadásul sokat fejlődtünk azóta. Egészen biztosan kemény harc lesz, az otthonában próbáljuk meg legyőzni a Mercedest. A nézők is pont erre kíváncsiak, vélhetően tömegesen érkeznek Hockenheimbe a hétvégére.

Christian Abt, Audi Sport Team Phoenix: Volt már egy-két remek eredményem Hockenheimben. Szeretem a pályát. Pontokat fogunk szerezni, ha jól sikerül a kvalifikáció, és jobb beállítást találunk a versenyre, mint legutóbb Le Mans-ban.


Pierre Kaffer, Audi Sport Team Phoenix: Mindig nagyon élvezetes a szezonzáró hockenheimi futam. Meg fogunk próbálni pontszerző helyen célba érni, lehetőleg minél több Audival. Az a célom, hogy szerezzek egy-két pontot ezen a versenyen.

Frank Stippler, Audi Sport Team Rosberg: Hockenheim számomra az utolsó lehetőség, hogy szépen zárjam ezt az évadot. Barcelonában jól mentek a dolgok, Le Mans-ban azonban nagyon hamar véget ért a versenyem. Az idei első hockenheimi futamon jó tempót tudtunk autózni, így hát bizakodva várom a hétvégét.


Timo Scheider, Audi Sport Team Rosberg: Hockenheimben különleges a hangulat, nagyon jó érzés, hogy évről évre itt zárjuk a szezont. Még mindig van rá esélyem, hogy én legyek a legjobb a 2005-ös specifikációjú autóval versenyző pilóták közül, de elég nehéz dolgom lesz, Alesi ugyanis 5 ponttal előttem jár. A DTM-ben azonban semmi sem lehetetlen.

Vanina Ickx, Futurecom TME: Nagyon különleges szezont zárok majd Hockenheimben. Sajnos nem voltam annyira sikeres, mint szerettem volna, ennek ellenére mindent megteszek, hogy jól szerepeljek.

Nicolas Kiesa, Futurecom TME: Lábsérülés miatt ki kellett hagynom a Le Mans-i versenyt. Remélem, hogy a sportorvos engedélyezi, hogy elinduljak Hockenheimben. Én úgy érzem, már jól vagyok.


Dr Wolfgang Ullrich, az Audi Motorsport főnöke: Egyértelmű célokat tűztünk ki: Hockenheimben meg akarjuk szerezni az Audi idei ötödik győzelmét, azt szeretnénk, hogy Tom (Kristensen) szerezze meg a bajnokságban a második helyet, és egy izgalmas, sikeres versennyel szeretnénk búcsút venni az Audi-szurkolók ezreitől a téli szünet előtt. Az idei szezonban megmutattuk, hogy az autóink tudnak nyerni.

Bruno Spengler, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes: Szeretek Hockenheimben versenyezni. Van három pont előnyöm a bajnokságban Tom Kristensennel szemben, ezt a verseny végéig meg szeretném tartani.


Mika Häkkinen, AMG-Mercedes: Nagyon gyorsan elrepült ez az év, alig hiszem el, hogy vége a szezonnak. Az eredményeink nem igazán mutatják meg, milyen jó munkát végzett idén a csapat. Mindenkinek köszönöm a kemény munkát. Sajnos nem minden verseny sikerült úgy, ahogy szerettük volna, a bajnokságban elfoglalt helyünk nem méltó a csapatban rejlő potenciálhoz. Le Mans-ban enyém volt a leggyorsabb kör, és végül második lettem, ebből is látszik, hogy nagyon gyorsak vagyunk, és dobogóra tudunk állni, ha nincs nagyobb problémánk a versenyen. Ezen a hétvégén még keményebben fogunk dolgozni, ugyanis nyerni akarok.

Bernd Schneider, Vodafone AMG-Mercedes: Amikor utoljára nyertem itt, az volt a 13. hockenheimi győzelmem. A 13-as szám nekem szerencsét hozott, ez a győzelmem alapozta meg az ötödik DTM-bajnoki címemet. A szezonzárón mindig egészen különleges a hangulat, jó lenne, ha zsinórban harmadszorra sikerülne megnyerni ezt a versenyt.


Jamie Green, Salzgitter AMG-Mercedes: Négy pólpozíciót szereztem idén. Ezen egyértelműen látszik, hogy én vagyok az egyik leggyorsabb pilóta a mezőnyben, de a győzelem egyelőre nem jött össze. Hockenheimben mindent megteszek majd, hogy végre ez is sikerüljön.

Alexandros Margaritis, EasyRent AMG-Mercedes: Idén eddig ötször sikerült pontszerző helyen végeznem a 2005-ös C-Klasséval. Hockenheimben hatodszorra is megpróbálom. A csapat nagyon erős, ezt idén már többször bizonyítottuk.

Jean Alesi, stern AMG-Mercedes: Sok szép emlék jut eszembe Hockenheimről. Itt álltam először dobogóra a DTM-ben, és később kétszer nyerni is sikerült. Sok Mercedes-drukker lesz kint a versenyen hétvégén, szeretnék nekik jó eredménnyel kedveskedni.


Susie Stoddart, AutoScout24 AMG-Mercedes: Végre megint egy olyan pálya, amit ismerek már. Hockenheimben kezdődött a DTM-es pályafutásom egy tizedik hellyel. Csak két hellyel kéne előrébb végezni ahhoz, hogy én legyek az első, aki pontot szerez 2004-es autóval.

Stefan Mücke, TV Spielfilm AMG-Mercedes: Idén eddig kétszer tudtam pontot szerezni. Hockenheimben mindent megteszek majd, hogy harmadszor is sikerüljön.

Daniel la Rosa, TrekStor AMG-Mercedes: Nekem jól sikerült ez az évem. Sajnos Le Mans-ban defektet kaptam, így nem sikerült másodszor is pontszerző helyen célba érni. De majd Hockenheimben bepótolom, jó ajánlólevél lesz a következő évre.


Mathias Lauda, Junge Gebrauchte AMG-Mercedes: Hockenheimben volt az első DTM-es versenyem, a 11. hely nem is volt rossz eredmény. Ha az utolsó futamon be tudok kerülni az első tízbe, nagyon elégedett leszek a 2006-os szezonnal.

Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorspor főnöke: A DTM szezonzáró versenyét imádja a közönség, ezúttal teltház lesz Hockenheimben. Csak nálunk, cégen belül több mint 12 000 jegy fogyott el. A pályán kemény lesz a küzdelem, nyilván mindenki nyerni akar ennyi ember előtt. Jó eredményeink vannak Hockenheimben, de az Audi mindenképpen bizonyítani akar, nem lesz könnyű dolgunk. Bernd Schneider bajnoki címe csak tovább tüzelte a csapatot, annyit elmondhatok, Hockenheimben sem adjuk olcsóbban a futamgyőzelmet, mint eddig bárhol.