DTM hideg fejjel

2006.10.31. 18:16

Véget ért a 2006-os szezon a DTM számára. A győztesek az esti partiról beszélnek, a vesztesek nyalogatják a sebeiket. Az egész mezőnyből természetesen Frentzen a legcsalódottabb, hiszen semmit sem tudott kezdeni a pólpozíciójával.


1. Bruno Spengler, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes: Fontos verseny volt a mai, és nagyon örülök, hogy győzelemmel zártam ezt a szezont, ahogy a bajnokságban megszerzett második hely is nagy boldogság számomra. Fantasztikus verseny volt, itt Hockenheimben nagyon élvezetes előzni. Köszönettel tartozom a csapatomnak, egész évben keményen dolgoztak. Alig várom az esti bulit.

2. Jamie Green, Salzgitter AMG-Mercedes: Ma minden jól ment, a győzelemért autózhattam. Enyém volt ma a leggyorsabb kör is. Elégedett vagyok a második hellyel, mindenekelőtt azért, mert Bernddel (Schneider) megszereztük a csapatbajnoki címet. Ilyen formán még folytatódhatott volna a szezon, kár, hogy vége van. Gratulálok Berndnek és Brunónak (Spengler) az első és a második helyhez, ők voltak a legjobbak.

3. Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Kemény verseny volt a mai. Tulajdonképpen nem is egy, két verseny zajlott, és amelyikben én részt vettem, ott folyamatosan történtek a dolgok. Fantasztikus harcok folytak a harmadik helyért, nem volt könnyű dolgom. A verseny elején kicsit koccantam is Jamie Greennel. Attól kezdve a jobb első kerék egy kicsit ferdén állt. Az autó nagyon ideges volt, főleg a hajtű előtti féktávon. Mindent beleadtam, hogy a Bernd Schneider vezette üldözőbojt magam mögött tartsam, és végül sikerrel jártam. Ez a harmadik hely volt a lehető legjobb eredmény, amit elérhettünk. Az Audi és a csapatom nagyon keményen megdolgozott ezért.

4. Bernd Schneider, Vodafone AMG-Mercedes: A verseny elején nem gondoltam volna, hogy így fel tudok majd jönni. Az autó nagyon jól ment, és ha jobb helyről indulok, akár a győzelemért is harcolhattam volna. Elégedett vagyok a szezonzáróval.


5. Martin Tomczyk, Audi Sport Team Abt Sportsline: Nagyon élvezetes volt a mai verseny. A Frentzennel folytatott küzdelem jobban is alakulhatott volna, hiszen én voltam a gyorsabb. Húzhattam volna őt magam után, így azonban mindketten több helyezést veszítettünk. Csinálhattuk volna jobban is. Általában véve azonban elégedett vagyok, jó tempót autóztunk, és jókat harcoltam. Jó volt a szezonzáró verseny, és örülök, hogy az autóm egyetlen karcolás nélkül megúszta.

6. Timo Scheider, Audi Sport Team Rosberg: Az első tízben akartam végezni, és a ma szerzett három ponttal ezt a célomat el is értem. Ez szép ajándék a fiúknak, és nekem is jó érzés. A kiállásnál volt ugyan egy kis technikai probléma, de mindent egybevéve elégedett vagyok. A csapatom remekül dolgozott.


7. Christian Abt, Audi Sport Team Phoenix: A csapatom nagyon jól felkészítette a versenyautómat, tényleg nagyon gyors volt. Az első kiállás sajnos túl sokáig tartott, de a pályán behoztam a kiesett időt. Egy kevés időt megint veszítettem, mert Mattiast (Ekström) el kellett engednem. Másként ott lettem volna az elejében, a verseny kezdetén is már ott voltam Jamie Green nyakán.

8. Jean Alesi, stern AMG-Mercedes: Örülök, hogy DTM-es pályafutásom legvégén még egyszer pontot tudtam szerezni. Köszönöm a csapatnak, és minden jót kívánok nekik a jövőben. Nagyon fog hiányozni a DTM, de továbbra is összeköttetésben állok majd a Mercedesszel.

9. Susie Stoddart, AutoScout24 AMG-Mercedes: Borzasztóan szerencsés vagyok, pont a szezon utolsó versenyén sikerült a legjobb eredményt elérnem. Jó érzés így zárni az évet, nagyon köszönöm a csapatnak az egész éves munkát.


10. Mathias Lauda, Junge Gebrauchte AMG-Mercedes: Jól rajtoltam, de miután ütköztem Vanina Ickx-szel, nagyon túlkormányzottá vált az autóm. Megpróbáltam behozni az autót a célba, sajnos ennél többet ma nem tehettem.

11. Vanina Ickx, Futurecom TME: Erre igazán nem számítottam. A mai eredményem a legjobb idén. Igaz, a teljesítményem annyira nem volt jó, de a verseny elején egész jót küzdöttem.

12. Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline: A versenyben nagyon gyors volt az autó. A rajt jól sikerült, de aztán kerülgetnem kellett a tömeget, és veszítettem néhány pozíciót. Amikor megérkeztem Heinz-Harald Frentzenre, azt gondoltam, hogy lát a tükörben. Egy félreértés volt csak, amiért ütköztünk. Bocsánatot kérek. Butaság volt ilyet tenni, nem zártuk valami szépen ezt az évet.


13. Alexandros Margaritis, Easy Rent AMG-Mercedes: Egyszerre érkeztünk meg a Mercedes-tribün előtti kanyarba hárman: Daniel la Rosa, Frank Stippler és én. Daniel beletolt az Audiba. Folytattam ugyan a versenyt, de aztán az autóm vezethetetlenné vált.

14. Heinz-Harald Frentzen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Nagyon csalódott vagyok. Többet vártam a pólpozíciótól. Sajnos mindig engem hívtak ki utoljára a boxba, így nem tudtam jól használni a gumikat, és egyre hátrébb kerültem. Aztán még egy csapattársam ki is forgatott.

15. Thed Björk, Futurecom TME: Jó volt a rajt, és az utána kialakuló párharcokat is élveztem. Sajnos egy kanyarban a külső ívre kerültem, és ezzel több pozíciót veszítettem. Később elöl csökkent a fékerő, és füst szivárgott be a cockpitbe, meg is pördültem.

- Daniel la Rosa, TrekStor AMG-Mercedes: Alexandros Margaritis kétszer is nekem jött, a másodiknál a hátsó felfüggesztés eltörött, és fel kellett adnom a versenyt.


- Pierre Kaffer, Audi Sport Team Phoenix: Egészen a kiesésemig szuper volt a verseny. A rajt egy kiséé viharos volt. Rossz helyen voltam, rossz időben, és veszítettem egy kis időt. Amikor volt előttem hely, és tudtam menni, jó tempót autóztam, csakúgy, mint Christian (Abt). Sajnos a második kiállás után mindkettőnknek gondja volt a fékekkel. Ma simán szerezhettem volna pontokat, jól látszik, hogy a teljesítménygörbénk erősen felfelé ível.

- Mika Häkkinen, AMG-Mercedes: Jobban is alakulhatott volna ez az évadzáró verseny. A rajtnál két oldalról harapófogóba zártak, megsérült az autóm, és aerodinamikailag nem volt többé tökéletes. Ezek után nagyon nehéz volt vezetni. Köszönöm a csapatnak az egész éves kemény munkát. Gratulálok Brunónak (Spengler), Jamienek (Green) és Berndnek (Schneider), a mi mesterünknek. Az a legfontosabb, hogy a Mercedes mindkét bajnoki címet megszerezte.


- Stefan Mücke, TV-Spielfilm AMG-Mercedes: A rajtnál két vagy három pozíciót jöttem előre, de még az első körben összetört az első lökhárítóm jobb oldala. Nem tudtam továbbmenni.

- Frank Stippler, Audi Sport Team Rosberg: Jól sikerült a rajtom, de úgy kellett mennem, hogy ne nagyon fussak rá az előttem autózó Audikra. Eközben persze hátulról a Merceds-pilóták támadtak. Az autó jó volt, de sajnos csúnyán eltaláltak. Remélem, hogy ebből a nehéz szezonból megerősödve kerülök ki.