Széles, lapos, hangos és gyors. Mi az?

2005.07.11. 12:51

Jó, hogy van már nálunk is Ferrari szalon. Nem pusztán mert nem kell messzire utaznunk, ha venni szeretnénk, és nem is azért, mert így idejön a sok külföldi, és itt veszi meg a betevő Ferrariját. Hanem mert így van értelme a Ferrarik versenyének a Hungaroringen.


Meglátni, megszeretni, és megvenni viszont nem megy gyorsabban. A hazai szalon megnyitása óta elkelt több mint húsz autó (köztük az összes tesztautó is), és ha valaki most rendelne egyet, akkor az előjegyzések - meg a gyors gyártás - miatt legkorábban jövő év szeptemberében kapná meg. Így aztán a szabadidőben a forgalmazó az SPQR Warm Up rábeszélte az olaszországi Ferrarisokat, jöjjenek ide, és mutassanak egy kis életstílust.

De persze nem a mezei ferrarisokat, hanem a Ferrarival versenyzőket. Így aztán a komplett Ferrari Challenge mezőnye eljött Mogyoródra, és akkor már jött az olasz GT bajnokság többi résztvevője is. A hétvége az autóversenyeken szokásos három napos felosztásban zajlott. Péntek szabadedzés, szombat időmérők, és vasárnap a versenyek. Két futam egymás után, így reggel kilenctől este hatig dübörgés rázta a környéket.


Hogy ki nyert, meg hogy kivel mi történt, egyáltalán nem érdekes. A Forma-1-ből is csak azóta ismerik a versenyzőket név szerint, mióta a versenysorozat már unalmas. Valójában a Ferrari Challenge, meg a GT is unalmas az első három kör után. Sokkal jobb a depókban nézegetni a szerelés alatt állókat. No, meg a csajokat mindenfelé. Tekintse meg Ön is, mit láttunk.