Új Subaru Impreza WRC

2002.09.27. 09:36

 
   
   

Ez a párizsi motorshow nem egyszerű. Két, a rali világot megrengető eseményt is erre időzítettek. Szerdán nemcsak Colin McRae mondott igent a Citroën-nek , hanem Tommi Mäkinen is leleplezte a Subaru Impreza legújabb WRC kategóriás versenygépét.

Természetesen az Impreza legutolsó fejlesztésű utcai autója képezi a WRC2003 névre keresztelt prototipus-verda alapjait. Átdolgozták a motort, a bukóketrecet, a karosszéria elemeit, beleérte a szpojlerezést.

 
   
   

"Az autó ütőképesebb, mint valaha. Bármilyen talajú is lesz egy verseny, kötelező számára a győzelem. Korábbi félelmeim most kezdenek valóra válni, ezzel a WRC-vel a pengeélen való autózás új értelmet nyer."- mondta David Lapworth, az 555 Subaru csapat vezetője. - "Nagyjából egy éve dolgozunk ezen az ügyön, és a japánoktól is több támogatást kaptunk, mint eddig."

"Már a prototipus is tartalmaz néhány új fejlesztést, nemcsak kiállítási darab. A bódé könnyebb, mégis merevebb, és az új aerodinamikai cuccok is rajta vannak. Persze a héjja alatt további újdonságok vannak, de amíg a külső arculat nem készül el teljesen, addig tartjuk a szánkat_Amint lehet megkezdjük a teszteket, mert terveink szerint a 2003-as szezon nyitó futamán, a Monte-Carlo Ralin már ezt az autót szeretnénk harcba küldeni."