McRae-t megrázta a Mitsubishi VB-s leállása

2002.12.05. 13:54

 
   
   

A 2002 nem volt túl jó év a McRae családnak. Colin még mindig nem találta meg a közös hangot a Forddal, aztán végül el is köszönt tőle. Alister pedig az év elején kapott hatalmas lehetőséghez képest - az addig igencsak sikeres Mitsubishi csapat élvonalbeli pilótájának lenni nem semmi - lehet, hogy az autó miatt, de nem sokat virított. A Svéd ralin elért 5. hely pedig igencsak biztató volt, de ez lett az év legjobb eredménye is egyben. Az utolsó három futamon el sem tudott indulni egy biciklis baleset által elszenvedett sérülés miatt. Aztán ezen a héten mikor a csapat bejelentette a következő szezontól való távolmaradást, a 31 éves skót pilóta magába roskadt.

"Nagyon megrázott a dolog" - mondta Alister McRae - "Nem jó olyan hírt kapni, hogy egy év pihi következik, mikor épp a következő szezonra való felkészülés folyik."

 
   
   

A 2003-as év szezonnyitó futama, a Monte-Carlo rali már egyáltalán nincs messze. Alister is visszatért Ausztráliából, ahol a gyógykezelése után próbált meg feltöltődni, és épp a versenyre való felkészülésen dolgozott. A csapat előre meghatároz néhány futamot amelyeken a fejlesztéseket szeretnék ellenőrizni, de, hogy a Monte köztük van-e, azt egyelőre nem tudjuk. Lehet, hogy még túl korai lenne_

"Az biztos, hogy a hétvégén hazamegyek Angliába, és ott várom meg, hogy mi lesz a Montéval" - mondta szomorúan McRae.