McRae első lépései a Citroënnel

2002.12.06. 14:44

 
   
   

A kisöccs depressziója ellenére a nagy testvér jól érzi magát. A héten lezajlottak a kötelező ismerkedési formulák, és Colin McRae végre nyomhatott egy igazán kövér gázt jövő évi versenyautóján, a Citroën Xsara WRC-n. Ráadásul most már el is mesélhette benyomásait, mivel már nem köti szerződés a Fordhoz.

A benyomások pedig igencsak nagyképűen hangzottak. Egy mondatban összefoglalva azt mondta az öreg Colin, hogy a Montén győzni fog. Én nagyon bízom benne, de azért inkább csínján kellene bánni ezekkel a szavakkal_

A wales-i, és a ciprusi környezetben lezajlott tesztek azt viszont egyértelműen mutatják, hogy a skót pilóta nagyon is együtt tud működni a francia csapattal. És ez már tulajdonképpen fél siker. "Biztos, vagyok benne, hogy ezzel az autóval végre győzni tudok majd. Akár már a Montén is" - mondta Colin a The Times magazinnak - "Az autó egyértelműen esélyes rá, és úgy gondolom én sem fogok szégyent vallani. Mivel ezen a versenyen az eddigi eredményeim nem túl fényesek, talán pont ez az autó hozza meg a szerencsémet_"

A tavalyi történet szóba kerülésére - mikor is Loeb épp nem nyert a Xsara WRC-vel - McRae ennyit tudott mondani: "Az autó remekül viselkedik a gyors szakaszokon, és a féktávjai elképesztőek. A lassabb szakaszokon való sebesség növelésen viszont mindenképpen kell még fejlesztenünk - és ez nem kicsi feladat."

A McRae-vel hasonló nyelvet beszélő, angol cimborája, Richard Burns figyelmezette őt, hogy a francia nyelvű csapattal nagyon körültekintően kell beszélgetni a beállításokról. Ezt ő már tapasztalatból tudja, hiszen a 2002-es szezont a Peugeot-nál nyomta végig. McRae azonban nem fázik ettől a dologtól sem. "Igaz, nem beszélek jól franciául, de az angolomat szerencsére megértik, többé-kevésbé. Nem hiszem, hogy ez akadályt jelentene az együttműködésünkben. Nagyon meglepődnék, ha nem úgy sikerülne a 2003-as szezon, ahogyan azt most eltervezzük."